2019 Yılı İçin İhracatta Devlet Yardımları Artırıldı

2019 Yılı İçin İhracatta Devlet Yardımları Artırıldı

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre ihracata destek için verilecek yardımların tutarı 2019 yılı için 3.1 milyar TL'ye (570 milyon dolar) yükseltildi.

Başta katma değeri yüksek ürünlerin ihracatının artırılması olmak üzere, ihracatta devlet yardımları son derece geniş bir alanda veriliyor. Hedef pazarlar için destek miktarları artırımlı olarak uygulanırken, özellikle belirli ülkelere yönelik verilen navlun desteği ve hizmet ihracat destekleri konusunda firmaların bilgi sahibi olmadığı ve bu haklarından yeterince faydalanamadığı gözlemleniyor.

2018 yılında verilen ihracat desteklerinden 12.555 firma yararlanırken, destek bütçesinin önemli bir kısmı (861 milyon TL) teknoloji, markalaşma ve dizayn desteği olarak firmalara aktarıldı. İkinci en büyük kalemi ise fuar destekleri oluşturdu ve bu kalemden 8.700 firma yaklaşık 520 milyon TL ödeme yapıldı.

2019 yılında ihracat yapan firmaların ofis, mağaza, depo gibi destek unsurlarını daha yoğun olarak kullanması, pazar araştırmaları ve yerinde pazarlama faaliyetlerine verilen desteklere daha yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Bu makalenin uzunluğu 137 kelimedir.