2023 Yılı İhracatta Hedef Ülkeler Listesi Güncellendi

2023 Yılı İhracatta Hedef Ülkeler Listesi Güncellendi

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan bir bildirimde dünya ekonomisindeki son gelişmeler çerçevesinde ihracatta ilave desteklerin daha geniş ve çeşitli ülke grubuna sunulması amacıyla ihracatta hedef ülkeler listesinin belirleme çalışmalarının tamamlandığı belirtildi.

Söz konusu çalışmalar neticesinde ABD, Avustralya, Brezilya, Çin, Güney Kore, Endonezya, Filipinler, Japonya, Kanada, Hindistan, Malezya, Tayland, Vietnam, Güney Afrika Cumhuriyeti, Nijerya, Meksika, Şili, Pakistan, Rusya Federasyonu, Almanya, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Romanya, Azerbaycan, Özbekistan, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Fas, Katar, Etiyopya, Irak, İsrail, Kuveyt, Libya, Mısır, Venezuela, Peru, Ekvador, Paraguay, Arjantin, Kolombiya, Angola, Fildişi Sahili, Gana, Mozambik, Senegal, Tanzanya, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Kenya ve Sudan 2023 yılında ihracatta "Hedef Ülkeler" olarak belirlendi.

İhracata sağlanan desteklerin belirlenen bu ülkeler için 20 puana kadar artırılması mümkün olacak. Ayrıca, hedef ülkelere yönelik giderlerin hedef sektörlerde olması durumunda ise 5 puan ilave ile 25 puan destek sağlanabilecek.

Kaynak: Ticaret Bakanlığı

Bu makalenin uzunluğu 136 kelimedir.