Yaş Sebze-Meyve İhracatında Büyük Artış Yaşandı

Yaş Sebze-Meyve İhracatında Büyük Artış Yaşandı

Türkiye Ocak-Temmuz döneminde yaklaşık 1 milyar 892 milyon dolarlık yaş meyve sebze ihraç etti. Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği tarafından yapılan açıklamada, Temmuz ayında ülke geneli yaş meyve sebze ihracatının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 27 artışla 197,1 milyon dolara ulaştığı belirtildi.

Sektör söz konusu dönemde 192 bin 700-ton ürünü uluslararası pazarlarda değerlendirirken, en fazla ihracat kiraz-vişne, şeftali ve kayısı gruplarında gerçekleşti. Almanya, Rusya ve Hollanda en fazla ihracat yapılan ülkeler olurken dünya genelinde tarımsal ürünlere yönelik artan talebin Türk ihraç ürünlerinin daha yüksek fiyatlardan satılmasına olanak tanıyor.

Yaş meyve sebze ihracatında en önemli ürün grubu olan narenciyede yeni sezon hazırlıkları da başladı. Başta ihracatçılar olmak üzere tüm ilgili kamu kurumları narenciye ve sert çekirdekli meyvelere zarar veren Akdeniz meyve sineği ile etkin ve eş zamanlı mücadele edilmesi için seferber oldu. 

Kaynak: AKİB


Bu makalenin uzunluğu 133 kelimedir.