2021 Yılında Bireysel Katılımın Desteleneceği Fuar Listesi Çalışmaları Başladı

2021 Yılında Bireysel Katılımın Desteleneceği Fuar Listesi Çalışmaları Başladı

Bilindiği gibi ülkemiz ihracatının artırılabilmesi için ihracatçı firmalarımız tarafından katılım sağlanan fuarlar devlet yardımları kapsamında destekleniyor.

Milli Katılım sağlanan fuarların yanı sıra firmaların prestijli bazı fuarlara bireysel olarak da katılımına imkan tanınıyor ve bu fuarlar her yıl yapılan güncelleme çalışmaları sonucunda ilan ediliyor. Bu kapsamda, Ticaret Bakanlığı 2021 Yılında Bireysel Katılımı Desteklenecek Fuarlar Listesini açıkladı.

İhracatçılarımızın kendi sektörleri açısından önem taşıyan ancak bu seneki listede yer verilmeyen fuarların destek kapsamına alınması için vakit kaybetmeden başvurularını gerçekleştirmelerinde büyük yarar bulunuyor.

Söz konusu listeye fuar eklenmesi için firmaların mutlak surette bireysel olarak veya üyesi bulundukları sivil toplum örgütleri üzerinden Bakanlığa yazılı başvuru yapmaları şartı bulunuyor. 2020 yılı veya daha önceki yıllarda Bireysel Desteklenen Fuarlar Listesinde yer alan fuarlar 2021 yılı listesine otomatik olarak alınmadığından öncelikle ilan listenin kontrolü gerekiyor.


Bu makalenin uzunluğu 124 kelimedir.